Гарант-успіх - Істина у воді

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість

Меню сайту
Статті сайту
 Коротко про опалення
 Порівняння типів опалення
 Що потрібно знати про опалення, починаючи будівництво будинку?
 Нормативи котельні (паливної)
 Як правильно вибрати котел для заміського будинку?
 Які труби краще для опалення металопластикові чи поліпропіленові?
 Чим підроблені кульові крани відрізняються від фірмових? Чи можна самому визначити підробку?
 Опалення. Питання - відповідь
 Яким типам труб краще віддати перевагу?
 Свердловина чи колодязь? Все "за" і "проти"  
 Вода нас погубить!
 Що треба знати щоб насос не підкачав?
 Використання дощової води
 Поміркуємо про каналізацію
 Автономна каналізація
Наше опитування
Альтернатива газу. Який котел Ви хотіли би установити у заміському будинку?
Всього відповідей: 1208
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0


Lviv TOP

Львів - Бізнес портал Львова.
каталог сайтов украины

Істина у воді

.


Люди, що купують питну воду в магазині, впевнені, що вона корисна для здоров'я. Але що насправді пропонують нам виробники цього продукту?

Жителі Стокгольма пишаються тим, що можуть пити воду з-під крана без ризику підчепити яку-небудь інфекцію: у їхньому місті немає серйозних промислових підприємств, а екологічна ситуація - найбільш спокійна в Європі. Більшість європейських міст і російські мегаполіси не можуть похвалитися таким благополуччям. Цим активно користуються виробники мінеральної та бутильованої води, які просувають свій товар як більш здорову альтернативу воді кип'яченої. Журнал «РБК» вирішив з'ясувати, наскільки він відповідає стандартам якості.


Багато межі

Незалежно від походження чи способу видобутку вода буває лікувально-столова і столово-питна. Перша - з високим вмістом солей, від 1 до 12 г на літр, - призначена для лікування і профілактики різних захворювань, тому просто для пиття її краще не купувати. А ось вода з мінералізацією нижче одиниці підходить всім. На пляшках з такою продукцією часто пишуть «артезіанська» - це означає, що вода видобувається з підземних свердловин глибиною від 100 до 800 м. Але буває й так, що вода береться з водойм і очищується за допомогою фільтрів для очищення води.


Водний світ

Американський лікар Ферейдун Батмангхелідж у своїй книзі «Вода для здоров'я» радить тим, хто регулярно харчується у фаст-фудах, випивати перед їжею півлітра води. Таким чином згладжується негативний вплив на організм надлишку солі і не самих корисних речовин, що накопичуються у заздалегідь приготовленому продукті. Інші лікарі висувають теорії про те, що водою можна лікувати багато захворювань, у тому числі такі поширені, як гіпертонія і алергія. Навіть якщо не брати до уваги лікувальний ефект, ніхто не буде заперечувати, що воду пили, п'ють і питимуть.

Сьогодні воду випускають всі кому не лінь. За оцінками експертів, в даний час на російському ринку в категорії питної бутильованої води працюють від 600 до 650 виробників. У пошуках додаткових джерел заробітку і через обмеження на рекламу алкогольної продукції пивні заводи, а також виробники спиртних напоїв почали випуск води під власними брендами. Таке розмаїття часто призводить споживачів в замішання. Звичайно, вода повинна перевірятися на вміст шкідливих речовин і бактерій на кожному підприємстві, але, як вважають експерти, перевага все-таки має сенс віддавати продукту відомих виробників, у яких система перевірки якості апріорі на високому рівні. Багато хто задається питанням: пити чи не пити газовану воду. За даними компанії «Бізнес Аналітика», сьогодні у великих містах помітно падає частка любителів шипучої води. Тим часом у медиків є аргументи на її захист. «Газ виконує функції консерванту, газована вода більш стійка до дії хвороботворних бактерій, - відзначає« РБК »лікар-дієтолог Олена Соломатіна. - У цілому для організму вода з газом не шкідлива, однак вона не показана людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Також не рекомендується давати її маленьким дітям ». 


Водяний наступ 

В останні роки споживання мінеральної та бутильованої води в Росії розвивається бурхливими темпами. За оцінками компанії «Бізнес Аналітика», минулого року воно досягло 2,2 млрд літрів. За усередненими даними виробників, у грошовому вираженні це 0,9-1,1 млрд доларів. У Москві зростання ринку складає близько 10% на рік, у регіонах -13-15%. Особливо швидко в двох російських столицях збільшується споживання очищеної бутильованої води. «Це прямо пов'язано з якістю водопровідної води і дозволяє говорити про часткове або навіть повний перехід на питну воду, добуту з екологічно чистих джерел», - зазначає «РБК» менеджер з власним торговим маркам групи компаній «Вікторія».


Вся справа в ...

Більшість «відзначилися» виробників, до яких журнал «РБК» звернувся за коментарями, впевнені в якості своєї продукції і припускають, що такі результати могли бути викликані незалежними від них чинниками. У компанії Nestle Waters «РБК» пояснили, що в природній мінеральній воді завжди є певна кількість натуральних бактерій. «Ці бактерії не є патогенними і небезпечними для здоров'я людини, а їх присутність - гарантія природного походження води. У пляшці під час зберігання ця природна флора розвивається протягом першого часу. Після спостерігається стабілізація її чіслаі потім - повне зникнення », - пояснив менеджер з якості Nestle Waters Валерій Овчинніков. Він зазначив, що швидкість розвитку натуральної мікрофлори залежить від багатьох факторів, у тому числі від складу води та умов її зберігання. Але на упаковці, скажімо, йогуртів, які також містять різні корисні мікроорганізми, відомості про таких вказуються на момент закінчення терміну придатності, тобто споживачеві гарантується певна користь на весь той час, поки продукт є придатним до вживання. Чому б виробникам води не діяти таким же чином, щоб ми знали, на що можемо розраховувати, випивши водички. Цвітіння води - досить поширене явище, і в природній воді дійсно завжди є певна кількість мікроорганізмів. Все питання в тому, як вони будуть сприйняті нашим організмом: якщо у воді є бактерії, здатні порушити мікробіологічний баланс кишечника, вживати її не варто. Лікарі стверджують, що на багато мікроорганізмів у кожної людини своя реакція і часто не шкідлива з наукової точки зору бактерія може викликати порушення в роботі шлунково-кишкового тракту. «Цих відхилень не повинно бути в принципі, - займає категоричну позицію директор з якості« Лебедянського »Ірина Бражникова, ознайомившись з результатами експертизи. - Ми кожну виробничу партію піддаємо мікробіологічному випробування та контрольні зразки залишаємо до кінця терміну придатності - саме на випадок можливих конфліктів ». За її словами, так як при виробництві води не використовуються консерванти, то будь-яке порушення режимів зберігання може призвести до мікробіологічного псування продукту. «Режими зберігання нашої води - від 2 до 20 оС в затемнених, добре провітрюваних приміщеннях. Врешті-решт, могла бути порушена герметичність пляшки », - міркує пані Бражникова. Виробник води «Шишкин Ліс» також захищає якість своєї продукції. Керівник відділу реклами та маркетингу ТОВ «Шишкин Ліс Холдинг» Наталія Леплейская навіть обіцяла провести внутрішнє розслідування, щоб переконатися, що мова йде про продукт, вироблений саме «Шишкін Ліс Холдингом». Роздрібні мережі, природно, також стверджують, що правильно зберігають всю продавану продукцію. У будь-якому випадку турбуватися не варто: воду з виявленими «Союзекспертізой» відхиленнями, як вважають опитані «РБК» експерти, цілком можна пити. Але хочеться сподіватися, що в ході наступної перевірки до якості води провишихся цього разу марок не можна причепитися. Таке трапляється. Два роки тому один з московських лабораторій знайшла відхилення в Aqua Minerale, виробленої на заводі ТОВ «Пепсіко Холдінгс» в Шереметьєво. Для експертизи ми взяли воду саме цього заводу - і вона виявилася на висоті. 


Вони відзначилися


Показатель Норма Фактически
«Заповедник Валдай»
НатрийНе более 200 мг/л 270 мг/л
БикарбонатНе более 400 мг/л 652 мг/л
Общая минерализацияНе более 1000 мг/л 1031,6 мг/л
ОМЧ в 1 г при температуре термостатирования 22 oС100 Более 3000
ОМЧ в 1 г при температуре термостатирования 37 oС20Более 3000
Изготовитель: ООО «Родники Валдая» (входит в группу компаний «Вимм-Билль-Данн Продукты Питания»)
«Перекресток»
(собственная марка сети «Перекресток»)
БикарбонатНе более 400 мг/л 427 мг/л
ОМЧ в 1 г при температуре термостатирования 22 oС100Более 3000
Изготовитель: ООО «Клинские напитки»
«Святой источник»
Общая жесткостьНе более 7 мг-экв/л 7,3 мг-экв/л
ОМЧ в 1 г при температуре термостатирования 22 oС100Более 3000
ОМЧ в 1 г при температуре термостатирования 37 oС2072
Изготовитель: ЗАО «Серебряный источник» (входит в группу компаний Nestle Waters)
«Шишкин Лес»
ОМЧ в 1 г при температуре термостатирования 22 oС100Более 400
Изготовитель: ООО «Шишкин Лес Холдинг»
«Липецкий бювет»
ОМЧ в 1 г при температуре термостатирования 22 oС100300
Изготовитель: ОАО «Прогресс» по заказу ОАО «Лебедянский»
«Архыз»
ОМЧ в 1 г при температуре термостатирования 22 oС100150
Изготовитель: ЗАО «Висма»
Примечание: ОМЧ – общее микробное число.
Источник: данные исследования АНО «Союзэкспертиза» ТППРФ



Форма входу
Пошук
Відео сайту
•  Порівняння води: водопровід і зворотний осмос
•  Обладнання для очищення води
•  Як запобігти потоп у квартирі
•  Прокладка труб і каналізації
•  Установка душової кабіни
•  Установка біде
•  Установка раковини
•  Установка унітаза
•  Багатоступеневі насоси 4 MQ 03
•  Супер автономний обігрів - 10 $/місяць
•  Пайка мідних водопровідних труб
•  Монтаж трубопроводів з поліпропілена
•  Металопластикові труби
•  Монтаж каналізації
•  Монтаж радіаторів опалення
•  Монтаж теплої підлоги
•  Як вибрати газовий котел
•  Газові котли Daewoo
•  Газовий водонагрівач
•  Вибір накопичувального водонагрівача
•  Характеристики бойлерів
•  Монтаж водонагрівача
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Курси

Copyright MyCorp © 2016 | Створити безкоштовний сайт на uCoz